top of page

 

 

 

Lucrarea de misiune pe care Dumnezeu mi-a ȋncredințat-o este de a conduce oamenii la Cristos, a vesti evanghelia şi a mă ruga pentru cei bolnavi şi pentru cei ȋn nevoi.

Cornel Urs misiune in Burundi Africa Vindecare in Numele lui Isus​

Despre mine...

 

M-am născut ȋn 1949 ȋn localitatea Chier, județul Arad, ȋntr-o familie de penticostali, bunicul fiind preot ortodox.
La vȃrsta de 10 ani am primit botezul cu Duhul Sfȃnt iar la  18 ani am fost botezat ȋn apă ȋn Biserica Penticostală Gloria, Arad, ȋmpreună cu soția mea Ecaterina. Dumnezeu ne-a binecuvȃntat cu trei copii minunați care mă susțin ȋn misiunea pe care o desfăşor.
După anii 70 am activat ȋn biserica penticostală din Pȃncota, Arad ca dirijor de cor, fanfară şi orchestră. Din 1995, timp de doi ani şi jumatate am lucrat ca misionar ȋn estul Europei iar din 1997 pȃnă ȋn prezent slujesc ȋn biserica penticostală Casa de Rugăciune Tauț, Arad. În 2001 am absolvit Seminarul Biblic Penticostal "Betania".
Din 2007 lucrez ca misionar şi ȋn Africa.

Lucrarea de misiune pe care Dumnezeu mi-a ȋncredințat-o este de a conduce oamenii la Cristos, a vesti evanghelia şi a mă ruga pentru cei bolnavi şi pentru cei ȋn nevoi.

 cornel urs, Cornel Urs, misiune in burundi, vindecare ln Numele lui Isus.

Acest videoclip prezinta o mica parte din cei sapte ani impliniti in 2014, Sapte ani de misiune in Inima Africii.

O zi cu Agogo (Bunicu) 

 

    În luna decembrie a anului 2014, am făcut o vizită împreună cu
Cornel în Burundi, Africa. A fost o experiență personală care m-a marcat pe viață. O să încerc să împărtășesc cu voi câteva din aceste gânduri,pentru a înțelege magnitudinea lucrării pe care acest om a început-o aici în Africa și la care suntem chemați să participăm și noi, cum și cu ce putem.
    Este o lucrare a Domnului adevărată și reală de întoarcere de suflete
pentru Hristos și de binecuvântare a unor oameni care au nevoie de ajutor și de binecuvântările noastre.
    Burundi a fost răvășită de un război civil de peste 12 ani, din
1993-2005. Războiul a lăsat mulți copii orfani și o regiune … răvășită ca
după război unde cei peste 10 milioane de locuitori locuiesc într-un
teritorii cam cât 3 județe din România. În comparație: Burundi este 10,745 sq miles (27,830 km²); Oregon este 98,466 sq miles (255,026 km²); Romania este 92,043 sq miles (238,391km²)

 

     Cornel Urs Misiune in Africa

    Agogo în limba kirundi (lomba oficială) înseamnă BUNIC. Așa îl strigă copii din Africa pe Cornel Urs.
Pentru a cunoaște adevărata misiune pentru Hristos, cineva ar trebui să petreacă măcar o zi în misiune cu Cornel. Dacă m-aș rezuma la câteva cuvinte în a descrie misiunea și pasiunea lui pentru Hristos, aș
numi-o Misiune Extremă Pentru Hristos (Extreme Mission for Christ) Cornel a început misiunea în Africa din Anul 2007. A fost înștiințat de Duhul Sfânt că va trebui să vină aici. Așa a ajuns în țara
Burundi din inima Africii. De fapt, dacă te uiți pe hartă, Burundi este ca o formă de inimă.
    Pentru a face o misiune aici, sau chiar pentru a vizita această țară, chiar în ziua de azi, îți trebuie o doză mare de curaj, sau o adevarată cantitate de “nebunie” și credință. Pentru cei care îl cunosc pe Cornel, acesta este întruchiparea versetului de la 1 Corinteni 4:10 (VDCC) “Noi suntem nebuni pentru Hristos; voi, înțelepți în Hristos! Noi, slabi; voi, tari! Voi, puși în cinste; noi, disprețuiți! ”
    Pentru el nu exista frică, iar credința în Dumnezeu și Duhul Sfânt îi conduc acțiunile în fiecare zi, de dimineața de când se trezește, până seara când adoarme obosit de fugă și lucrare pentru Hristos. Așa a ajuns să construiască și să ajute mai multe biserici aici on Burundi. A început să construiască prima biserică în capitala țării Bujumbura. A investit mult efort, trudă dar și mulți bani adunați cu mare efort de la diferiți frați și surori și biserici care au crezut și cred în adevărata lucrare de salvare de suflete pentru Împărăția Lui Hristos și au avut încredere în el și în lucrarea pe care o face aici. A ridicat clădirea bisericii de 3000 de locuri până la acoperis, dar a trebuit să se oprească pentru că Dumnezeu avea în plan ca să deschidă și să ajute alte biserici în provincie, unde oamenii sunt mult mai săraci, doritori și deschiși pentru vestirea Evangheliei Lui Hristos, iar nevoia ca aceștia să îl cunoasca pe Dumnezeu, este mult mai mare.
  Au fost persoane și organizații care au vrut să oprească sau să încetineze lucrarea Lui Dumnezeu din Burundi, însă acțiunile acestora au fost fără sucess pentru că lucrarea nu este a misionarului Cornel ci este lucrarea Domnului.
    Biserica din Bujumbura s-a împărțit, iar în clădirea începută de Cornel, se mai adună câteva sute bune de credincioși.Lucrare lui Cornel continuă pe altă parte. Sprijinit de doi oameni de încredere, un pastor și un translator cât și sprijinit de Consulul României la Burundi, domnul Zacharia Masizo, a început construcția a câtorva biserici în afara capitalei. Bisericile sunt făcute din caramidă și alte biserici din pământ bătut, un fel de văiugă.
      A pus bazele Bisericii Apostolice Penticostale Internaționale
(Apostolic Pentecostal Church of God International) în 4 Feb 2010,
având ca principii de funcționare, în general, ca a bisericilor penticostale din România. Președintele acestor biserici este Pastor Richard Minani. În prezent numară mai multe biserici în întreaga țară, inclusiv în capitală, la periferia capitalei și în întreaga țară.
     Râvna și dăruirea lui Cornel nu pot fi descrise în cuvinte.
Împins parcă de o putere necunoscută multora, puterea Duhului Sfânt,
aleargă de la un “colț” al lumii la altul, motivat de dragostea pentru
Hristos și determinat să vestească Evanghelia Lui Hristos cât mai multor oameni, grăbind astfel revenirea lui Hristos pe norii cerului pentru a-și ridica Mireasa.

 

       Cornel Urs Misiune in Africa

       Este de o modestitate rară. Pentru a merge în misiune, nu
folosește cele mai moderne mijloace, încercând prin aceasta să nu
cheltuiască prea multe fonduri, pentru a avea bani pentru copiii și
oamenii din Burundi pe care îi iubește ca pe copii săi.
De fapt, dacă stai de vorbă cu el, o să îl auzi de multe ori
folosind persoana întâi cănd se referă la copiii și locurile din Burundi: ai
noștri, la noi, ai mei … când el de fapt este român și locuiește în
România.
        Trăiește o viață simplă pentru ajuta cât mai mult pe alții, pe semenii săi. Nu trăieste pentru el, ci pentru Hristos și pentru alții.
Scopul lui Cornel în viață este de a spune la cât mai mulți despre dragostea Lui Hristos și astfel câți mai mulți să se întorcă la El
grăbind astfel venirea Lui pe norii cerului. Îi dau Slavă Lui Hristos că pot să mă numesc lucrător împreună cu un astfel de om. Vă mulțumim pentru că si dumnevoastră ați ajuns să îl cunoașteți și să vă uniți cu noi în lucrarea pe care Cornel a început-o și o face în Africa, în India, în România, în Statele Unite, Europa și în întreaga lume. Romanian Heart of Africa Minstry a fost formată în exclusivitate pentru a ajuta misiunea lui Cornel în Africa, în India și întreaga lume. Orice ajutor financiar va merge direct pentru această misiune. Fondurile vor fi folosite cu cea mai mare responsabilitate pentru salvare de suflete pentru Hristos, dar mai ales pentru ajutorarea copiilor din Burundi.
     Cu toate că misiunea lui Cornel este ajutată de mulți frați, surori și
biserici din Romania și Europa, misiunea Romanian Heart of Africa a
fost creeată în exclusivitate pentru a ajuta misiunea lui Hristos prin
Cornel din America de nord.
      Misiunea aceasta nu este misiunea lui Cornel sau altor persoane,
ci toate sunt pentru slava și lauda Lui Hristos.
Marcel Urs, Jan 2015

bottom of page